Tidigare evenemang
Foto: Sami Maldonado

Järvaveckan: Filmens kraft i det nya Sverige

Under årets Järvavecka finns Filminstitutet, Filmbasen och Fanzingo på plats med ett utställningstält fyllt av bland annat animationsworkshops och teknikdemos. Tillsammans arrangerar vi även ett Filmrum om hur Sverige skildras på film och hur filmen formar bilden av Sverige.

När: Filmrummet, tisdag 12 juni 16.00 – 17.00. Vi finns även på plats 9 – 13 juni.
Var: Spånga IP, Solhems hagväg 2 i Spånga

I Filmrummet visar regissörerna Zanyar AdamiSalad Hilowle och Sosi Chamoun klipp ur filmer som betytt mycket för dem i deras kreativa arbete och som skildrar ett Sverige i framåtrörelse  och diskuterar förutsättningarna för att fler perspektiv och fler röster tar plats i svensk film. Samtalet leds av programledaren, redaktören och dj:n Evyn Redar.
  
I utställningstältet finns utöver animationsworkshops och filmutrustning även ett videobås med fokus på projektet Sveriges Röster, som är ett samarbete mellan Fanzingo och SVT för att förändra mediabilden av orten. Nätverket består idag av medialab i Alby, Angered, Haparanda, Rosengård, Skellefteå och Skärholmen. Filmbasen visar upp delar av sin teknikpark, som finns för utlåning som en del i deras teknikstöd för filmare.

Skriv ut