Tidigare evenemang
En bild av filmkonsulenter Ami Ekström och Anders Nylander
Foto: Jessica Hanlon

Möt Ami Ekström och Anders Nylander

För en tid sedan tillträdde två nya konsulenter, Ami Ekström för kortfilm och Anders Nylander för lång spelfilm. Den 21 februari gästade de Filmrummet och pratade om sina respektive konsulentroller. Moderator var producenten och projektledaren Ulrika Bandeira. Samtalet spelades in och finns att se nedan.

När: Torsdag 21 februari 14.00–15.45
14.00–14.45 Ami Ekström
15.00–15.45 Anders Nylander

Länk till samtalet: Möt Ami Ekström och Anders Nylander (video)

Ami Ekström

Ami Ekström gick skådespelarutbildning innan hon studerade Filmproduktionsprogrammet på Högskolan Väst i Trollhättan. Därefter arbetade hon på Film i Väst där hon haft flera ansvarsområden. Senast har hon varit Senior executive co-productions, där hon ansvarat för kort- och dokumentärfilm samt ingått i produktionsgruppen för Film i Väst. Hon har också varit med i styrgruppen för Filminstitutets och SVT:s satsning Moving Sweden, arbetat med urvalet till Uppsala talangdagar och drivit talangprogrammet The Hub.

Anders Nylander

Anders Nylander har en lång och gedigen erfarenhet som filmklippare. De senaste tjugo åren har han arbetat som klippare på ett stort antal produktioner, både för film och tv. Han har haft en lång rad samarbeten med regissörerna Daniel Lind Lagerlöf (bland andra Hans och hennes, Miffo, Carambole och Bibliotekstjuven) och Leif Lindblom (Cleo, Svensson Svensson) och har dessutom klippt tv-serier som Tusenbröder, 30 grader i februari, Farang, Jordskott, Modus och Tjockare än vatten (där han också var manusredaktör).

Skriv ut