Tidigare evenemang
Foto: Christopher Mair

Masterclass med Raoul Peck

En masterclass med den djärva filmskaparen, aktivisten och tidigare Haitiska kulturministern Raoul Peck – Oscarsnominerad 2017 för I Am Not Your Negro. Han mötte Osmond Karim i ett samtal som vi genomförde tillsammans med Tempo dokumentärfestival.

När: Torsdag 9 mars 12.00–13.30.
Var: Bio Rio, Hornstulls strand 3 i Stockholm.
Ingen föranmälan: Fri entré, Tempos årskort krävs. 
  
Under Tempofestivalen presenterar han sin film I Am Not Your Negro, Oscarnominerad till bästa dokumentär, som han arbetat med de senaste tio åren. I masterclassen berättar han mer om arbetet och hans personliga relation till författaren James Baldwin, vars ofärdiga bok filmen är en fortsättning på. Vi dyker även ner i Pecks samlade konstnärskap och tiden som kulturminister på Haiti.
 
Peck är född på Haiti, men flydde som barn diktaturen och växte upp i Demokratiska republiken Kongo. 1988 tog han sin filmexamen från filmakademin i Berlin och har sedan dess regisserat och producerat över 22 filmer med sitt bolag Velvet Films. 
 
Osmond Karim är regissör, fotograf, producent och programledare. Han har regisserat filmer som För kärleken (2010) och Raskortet (2014).

Skriv ut