Tidigare evenemang
Moonlight
Foto: Pelle T Nilsson

Masterclass – storytelling and Moonlight

Moonlight skrev filmhistoria när den nominerades till åtta Oscars och vann tre 2017. När den hade chans att kamma hem en Guldbagge för Bästa utländska film kom producenten Adele Romanski och fotografen James Laxton till Stockholm. I samarbete med filmens svenska distributör Lucky Dogs och Film & TV Producenterna passade vi på att arrangera en masterclass med dem, dagen före Guldbaggegalan.

När: söndag 21 januari. Masterclass 14.30–16.00, visning av Moonlight 16.30–18.30
Var: Bio Victor i Filmhuset på Borgvägen 1 i Stockholm.

I en masterclass ledd av Andrea Reuter berättade de om storytelling, sitt arbetssätt, vad som inspirerar dem och kanske något om nästa film. Samt processen bakom Moonlight, som gick från en lågbudgetproduktion till att snappas upp av Brad Pitts produktionsbolag Plan B Entertainment och sedan tog världen med storm (i Sverige fick den 4,51 i snittbetyg). Samtalet följdes av en visning av Moonlight.
 
Adele Romanski och James Laxton har utgjort en kreativ independenttrio tillsammans med regissören och manusförfattaren Barry Jenkins sedan collegeåren i början av 2000-talet, innan deras stora gemensamma genombrott med Moonlight

Skriv ut