Tidigare evenemang
Jenny Gilbertsson. Foto: Chris Jonkers

Möt Jenny Gilbertsson, filmkonsulent för barn och unga

I augusti 2017 tillträdde vår nya filmkonsulent för barn och unga på Svenska Filminstitutet. Vi tog tillfället i akt att höra mer om Jenny Gilbertssons syn på publiken, konsulentrollen, drömmar och utmaningar för svensk barn- och ungdomsfilm – i ett samtal med Anton Glanzelius.

Var: Filmhuset, Bio Mauritz, Borgvägen 1 i Stockholm
När: tisdag 3 oktober, 09.00–10.00
 
Jenny Gilbertsson har arbetat som producent och manusredaktör inom film och tv sedan 1995. Senast producerade hon Tjuvarnas jul – Trollkarlens dotter, som blev tvåfaldigt guldbaggenominerad. Hon har också producerat Annika Bengtzon-serien med Malin Crépin i huvudrollen. Hon har arbetat som utvecklingschef på Yellow Bird, och som associerad producent och manusredaktör på Emmy-prisbelönade Millennium-serien (2009). Som producent på produktionsbolaget Jarowskij har hon även utvecklat flera barnfilmsprojekt. Läs mer om Jenny Gilbertsson.
 
Anton Glanzelius
har arbetat med tv sedan 1994, däribland biträdande kanaldirektör för TV4 Gruppen och programchef för TV4 Play. Som konsult är han numera bland annat operativ chef för tv-priset Kristallen. Dessutom tog han som elvaåring hem Guldbaggen för Bästa skådespelare för sin insats i Mitt liv som hund

Skriv ut