Tidigare evenemang

Moving Sweden

Moving Sweden är en treårig satsning som startade i april 2013. Den riktar sig främst till de som är i början av sin karriär, men även mer erfarna filmskapare som vill utmana och förnya sitt gestaltande. I detta Filmrummet presenterades Moving Sweden, med en efterföljande diskussion där vi även tittar på andra liknande stöd och centrala frågeställningar för produktioner med lägre budget, exempelvis distributions- och kollektivavtalsfrågor.

Bakom Moving Sweden står Svenska Filminstitutet, Sveriges Television, Regionala filmresurscentrum och Filmregion Stockholm-Mälardalen. Nu kom de till Filmrummet för att berätta om satsningen, klicka i bilden för att se det inspelade Filmrummet:

Vi fortsätte sedan med ett samtal kring Moving Sweden och frågeställningar som är särskilt viktiga för produktioner med mindre budgetar: exploderar vi i olika stödsatsningar? Pure Fiction, Moviement, Nordic Film Lab, STHLM Debut, Film Cloud, FPN Development, Stockholms filmfestivals långfilmsstipendium, för att nämna några. Vad menas egentligen med talang? Format som begränsning eller möjlighet? Distribution och ägande. Kollektivavtal – skulle vi kunna ha ett avtal för lågbudgetsatsningar – och hur ser det ut internationellt? Har produktionsbolag råd att göra lågbudgetproduktioner?

TID: Ons 22 maj 
PLATS: Filmhuset, Borgvägen 1, Stockholm

Skriv ut