Tidigare evenemang

Nya röster, perspektiv och komedipris

Vi avslöjar vilka som valts ut som deltagare i Röst, presenterar ett nytt talangstöd och vinnaren i en tävling om bästa komedimanus.

Filminstitutet genomför en rad evenemang i samarbete med Göteborg Film Festival. För en sammanställning se: filminstitutet.se/Goteborg

När: söndag 28 januari 11.00–12.30. 
Var: Auktionsverket Kulturarena, Tredjelånggatan i Göteborg.
OSA: festivalackreditering eller festivalpass krävs, ingen föranmälan.

De utvalda filmarna i projektet Röst tillkännages! Röst är ett samarbete där Folkets Bio, Svenska Filminstitutet och Sveriges Television inför höstens val uppmanat etablerade regissörer och nya filmskapare att göra kortfilm för att inspirera till politiskt engagemang och få fler att rösta.
  

Svenska Filminstitutet tar genom sin nya stödordning ett nationellt ansvar för talangutveckling. Med en Talang Think Tank, ett nytt regionalt stöd till talangutveckling och en lågbudgetsatsning, skapas nya förutsättningar för svensk film och de som gör den. Här får vi veta hur!
 
Under Internationella Komedifilmfestivalen utlystes en komedimanustävling – i jakt på nya perspektiv – i ett samarbete mellan festivalen, Svenska Filminstitutet och SVT.  Pristagaren avslöjas här! 
 
Programpunkten genomförs i samarbete med SVT, Folkets Bio och Internationella Komedifilmfestivalen.


Medverkande från Filminstitutet: Klara Grunning, dokumentärfilmskonsulent, Erika Wasserman, kortfilmskonsulent, Helen Ahlsson, filmkonsulent talang, Lina Norberg Johansson, talangansvarig, Calle Marthin, långfilmskonsulent.
 
Samt Malin Nevander, utvecklingschef SVT Drama, Nisti Stêrk, festivalchef Internationella Komedifilmfestivalen. 
Moderator: Camilla Larsson, programchef seminarier, Göteborg Film Festival.

Skriv ut