Tidigare evenemang

Save as – postproduktion

Ett Filmrum om de viktigaste frågorna inom postproduktion i dag. Inbjudna experter från branschen gav sin syn på den senaste utvecklingen och presenterade nya lösningar. Dessutom digital restaurering, elektronisk biografdistribution och det digitala biografljudets utmaningar och möjligheter, med presentationer av Dolby Atmos och Auro by Barco.

Filmens produktionsprocesser och arbetsflöden utvecklas ständigt – inte minst när det gäller postproduktionen, i detta Filmrum behandlades några centrala frågor:
 
I vilket digitalt redigeringsformat sparas filmen bäst för senare bearbetning av visuella effekter, färgkorrigering, ljud och distributionsformat? Vilken kodec och vilket digitalt format är optimalt för visning i olika plattformar, exempelvis biograf, TV- och VOD-tjänster? Vilka fördelar och risker finns med molntjänster för lagring under postproduktionen?

Här kan du se detta Filmrum på webben, i spellistan ligger alla presentationer i turordning, använd pilarna för att hoppa till den presentation som du vill se:

Skriv ut