Tidigare evenemang
Foto: Christopher Mair

Storytelling, masterclass med Joakim Trier & co – Thelma

Med utgångspunkt i treenigheten bakom en films tillblivelse tar vi oss an den senaste filmen från regissören och manusförfattaren Joachim Trier, manuskriptförfattaren Eskil Vogt och producenten Thomas Robsahm – den hyllande och genreöverskridande Thelma.

När: fredag 17 november 09.00–12.00 
Var: Bio Mauritz i Filmhuset på Borgvägen 1–3 i Stockholm
 
I samarbete med Stockholm filmfestivals Industrydagar önskar vi dig välkommen till ett personligt, djupdykande samtal om Thelmas tillblivelse och utveckling mot färdig film, samt teamets tidigare produktioner, som Reprise, Louder Than Bombs och Oslo 31 augusti.

Ta chansen att möta upp och välkomna våra norska kolleger som generöst kommer till Stockholm för att dela med sig av sina erfarenheter och inspirera sina svenska branschkollegor! Dialogen kommer att ledas av Yaba Holst, långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet.

Inbjudan riktar sig särskilt till manusförfattare, regissörer och producenter. Manuset kommer att skickas ut i förväg.
 
Thelma ingår i Stockholm filmfestivals program och du som deltar i masterclassen får gå kostnadsfritt på visningen 16/11 21.30 på Grand, ange om du vill se filmen i din anmälan.
(Visas även 15/11 18.00 på Skandia med då gäller ordinarie biljett.)

Thelma är en samproduktion av norska Motlys, med B-Reel Feature Films som svenskt samproduktionsbolag, och har fått produktionsstöd från Svenska Filminstitutet. I Sverige distribueras filmen av TriArt Film och har premiär samma dag som detta seminarium, 17/11. 
 
Detta evenemang blir startskottet för flera djupgående dialoger på Filminstitutet. Om arbetet bakom specifika kvalitetsfilmer gjorda av starka röster, med stor hantverkskicklighet och med något på hjärtat – under namnet Storytelling.

Skriv ut