Kreativa Europa MEDIA
Logga adaption
T.v Sara Bergmark Elfgren. T.h bild från filmen Aniara.

Välkommen på adaptionsseminarium i Filmhuset

Vi på Kreativa Europa Desk Sverige bjuder in till ett frukostseminarium för att diskutera och fördjupa oss i hur branschen jobbar med adaption från bok till film.

Det är alltid speciellt att se en filmatisering av en bok. Vilka val har gjorts i filmen och varför? Lyckas det skrivna ordet förmedlas till den vita duken?

Statistiken visar att adaptioner oftast går bättre kommersiellt än originalhistorier, men vilka stora utmaningar finns i arbetet, och hur gör en egentligen för att lyckas skriva ett riktigt bra manus? Vi fördjupar oss i aktuella trender och framtiden, både nationellt och internationellt.

För att utforska ämnet och frågorna har vi bjudit in en namnkunnig panel bestående av:

Sara Bergmark Elfgren – författare till boken Cirkeln som filmatiserats. Sara har dessutom skrivit för en mängd olika format.
Pella Kågerman och Hugo Lilja – manusförfattare och regissörer till filmen Aniara (nyligen nominerad som Sveriges Oscarsbidrag) baserad på Harry Martinsons stora rymdepos med samma namn.
Alexia Wennberg – Producent på YellowBird där hon leder utvecklingen av nya filmer och serier. Nästa år ska hon producera sin första tv-serie – en adaption. 2013 började hon jobba som agent och startade
och ledde avdelningen för manusförfattare på Salomonsson Agency.

Samtalet leds av Filminstitutets presschef Jan Göransson och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor till panelen.

Seminariet hålls mellan kl. 09.00 – 10.00. Frukostmacka, kaffe och te serveras från kl. 08.30. Evenemanget är kostnadsfritt.

Datum och tid: Onsdag den 11 september kl. 09.00–10.00
Plats: Biograf Mauritz, Filmhuset, Borgvägen 1-5 Stockholm
Anmäl er här.

Varmt välkomna önskar vi på Kreativa Europa Desk Sverige.

Skriv ut