Kreativa Europa MEDIA
TERNET NINJA

Animationsseminarium 2019

Välkommen på animationsseminarium i Filmhuset onsdag den 20 november 2019.

Under årets animationsseminarium uppdaterar vi oss kring vad som är på gång inom svensk animation. Vi kommer även att ha ett speciellt fokus på framgångshistorien RUTIGA NINJAN från vårt grannland Danmark då producent Trine Heidegaard och regissör Thorbjørn Cristoffersen delar med sig av erfarenheter och insikter från arbetet med filmen som nått nästan 1 miljon biobesökare i Danmark och sålts till över 50 länder.

Målgruppen för seminariet är huvudsakligen yrkesverksamma inom animationsindustrin; producenter, regissörer, finansiärer, tv-kanaler och regionala fonder, men det är öppet för alla.

Syftet med seminariet är att informera om och diskutera den svenska animationsindustrin för att gemensamt kunna förstärka den – både inom kvalitet, kvantitet och ambition. Vi hoppas även att tillfället tas i akt för att möta potentiella kollegor och lära sig mer om trender, initiativ och möjligheter för framtida samarbeten. Kanske upptäcker vi nya verktyg att använda i framtida produktioner.

Detta är sjunde året i rad som vi på Kreativa Europa Desk MEDIA arrangerar animationsseminariet och efter avslutat program bjuder Goodbye Kansas på dryck och tilltugg i Filmhusets bar. Kom och mingla med animationssverige!

Datum: Onsdagen den 20 november kl. 13.00 - 17.00.

Plats: Filmhuset, Borgvägen 1–5, Stockholm.

Anmälan görs här.

Seminariet är kostnadsfritt, men föranmälan krävs. OSA senast måndag den 18 november.

Schema:

12.30 - 13.00        Ankomst och registrering

13.00 - 13.10        Välkomna Ulrika Nisell & Dominic Chennaya Cecilgård (Kreativa Europa Desk MEDIA) och Petter Lindblad (Snowcloud Films)

13.10 - 13.30        Svensk och europeisk animation - introduktion Uppdatering av stödstatistiken från Svenska Filminstitutet, nuvarande svenska långfilmer och tv-serier i produktion.

13.30 - 14.30        Work in progress MAMMA MU HITTAR HEM (Filippa Torstensson, SF, Christian Ryltenius, Slugger Film), MELLAN SAAJVE OCH HIMLEN, (Oskar Östergren Njajta, Bautafilm) och LIVGIVARE (Petter Lindblad, Snowcloud Films)

14.30 - 14.45        Presentation från Johan Sonestedt (Cinematic) om animationskurs.

14.45 - 15.15        Kaffepaus.                                         

15.15 - 15.30        Presentation Goodbye Kansas – Jan Cafourek och Jörgen Lilja berättar om det senaste från bolaget.               

15.30 - 15.45        Presentation Kreativa Europa – Vad är på gång inom programmet inför 2020 och nytt program 2021.

15.45 - 16.45        Case Study TERNET NINJA – Producent Trine Heidegaard och regissör Thorbjørn Christoffersen pratar om arbetet med den stora succén TERNET NINJA (RUTIGA NINJAN) som har runt 950 000 biobesökare i hemlandet Danmark och 145 000 biobesökare i Norge. De berättar mer om hur de finansierat, marknadsfört och lanserat filmen samt vilket genomslag den fått nationellt/internationellt.

17.00 - 18.00        Mingel i Filmhusets café. Sponsrat av Goodbye Kansas.

 

Moderator för dagen är Petter Lindblad (Snowcloud Films och Sveriges representant i styrelsen av Cartoon).

Samarbetspartners och talare
Arrangörer: Kreativa Europa Desk MEDIA. Samarbetspartners: Snowcloud Films och Goodbye Kansas. Talare från Pop Up Production, SF Studios, Bautafilm, Sluggerfilm, Goodbye Kansas, Cinematic och Svenska Filminstitutet.

Skriv ut