Kreativa Europa MEDIA

Eurodoc

© Eurodoc
© Eurodoc

Utbildningen riktar sig till dokumentärproducenter som vill förhöja utvecklingen av sina projekt och göra dem mer attraktiva internationellt – samt till filmkommissionärer och representanter för filmfonder. Eurodoc främjar utvecklingen av projekt på ett intensivt och kreativt sätt. Kursen underlättar för möten och relationer med de mest aktiva yrkesverksamma i dokumentärbranschen runtom i Europa.

Målen med kursen är:

  • Att förbättra utvecklingen, finansieringen och hanteringen av projekt med internationell potential;
  • Att möta de teknologiska förändringarna inom utveckling, produktion och distribution;
  • Att stärka den internationella utvecklingen hos små och mediumstora bolag;
  • Att utveckla transnationella samarbeten, tänka på internationella dimensioner och olika marknadsmöjligheter;
  • Att upprätta ett kontinuerligt sätt att utbyta färdigheter och erfarenheter genom att samla proffs och beslutsfattare från branschen;
  • Att tänka på de särskilda omständigheterna för lågproduktionsländer för att kunna råda bot på de strukturella svårigheter som yrkesverksamma i dessa länder möter.

För svenska dokumentärproducenter

Eurodoc kommer till Norrköping 3-8 juni och välkomnar då lokala producenter. Tack vare stöd från Norrköping Filmfond och Svenska Filminstitutet, kommer ett av kurstillfällena att äga rum i Norrköping den 3-8 juni. Då finns det även tillfälle för 10 svenska producenter att få en unik fortbildning. De lokala producenterna bildar en egen grupp med handledaren Jean-Laurent Csinidis men deltar i föreläsningar och kvällsaktiviteter med de övriga grupperna.  

Ansökan före 24 april. Du hittar ansökan här (du behöver skapa konto/logga in på Eventival för att kunna ansöka).

Pris: Deltagare betalar en mindre summa för hotell och mat.

Tid och plats: 3-8 juni i Norrköping.

Skriv ut