Kreativa Europa MEDIA
Blå bild med grafiska element och texten Creative Europe Desks

MEDIA Workshop at Travelling Docs 2023

Välkomna till en workshop som utforskar trenden med dokumentära inslag och tillvägagångssätt inom fiktionsfilmen. Deltagande kan ske på plats i Riga, eller online.

Under Travelling Docs som i år äger rum under Baltic Sea Docs i Riga, arrangeras en workshop som utforskar trenden med dokumentära inslag och tillvägagångssätt inom fiktionsfilmen, genom användning av exempelvis händelser, arkivmaterial och originalberättelsens verkliga personer som skådespelare.

Barbara Wurm, chef för Berlinale Forum, föredrar och leder diskussionen utifrån två case studies; den aktuella lettiska produktionen January i regi av Viestur Kairish representerad av producenterna Inese Boka-Grūbe och Gints Grūbe, Mistrus Media, samt den tyska produktionen The Projectionist i regi av Orkhan Aghazadeh, nu i postproduktion, vilken representeras av producenten Carl-Ludwig Rettinger, Lichtblick Film.

Travelling Docs är en gemensam satsning av flertalet Kreativa Europa MEDIA-deskar. Årets upplaga äger rum den 6-8 september 2023, under Baltic Sea Docs – ett MEDIA-stöttat pitchingforum för dokumentära projekt som organiseras av Lettlands Nationella Filmcenter.

Skriv ut