Kreativa Europa MEDIA
salesagents2023
© Bakgrundsbild: Berlinale / EFM

Stöd till europeiska säljagenter

Kreativa Europa MEDIA ger stöd till europeiska säljagenter som arbetar långsiktigt med försäljning av europeisk film. Stödbeloppet används genom återinvestering i europeisk film.

OBS! Utlysningen öppnar den 3 maj 2023.

Stöd ges för internationell försäljning och cirkulation av icke-nationella europeiska verk på alla plattformar (biograf, VOD, etc) och riktar sig mot både små- och storskaliga produktioner. Detta genom att inkludera stöd för koordinerade distributionsstrategier som täcker flera länder och genom att uppmuntra användandet av undertexter, dubbning och där det är applicerbart - syntolkningsverktyg.

Stödet ska uppmuntra och stötta en bredare transnationell distribution av nyligen producerade europeiska filmer genom att ge stöd till säljagenter (stödsumma baseras på säljagentens prestation på marknaden) som i sin tur ska återinvestera stödsumman i förvärv och marknadsföring och distribution (inklusive online) av nya icke-nationella europeiska filmer.

Stödet bestäms och används i två faser:

1. Stödsumman till säljagenten bestäms genom att bedöma bolagets prestation på den europeiska marknaden.
2. Stödsumman återinvesteras i:

  • MG (Minimum Guarantee) eller förskottsbetalningar för internationellla försäljningsrättigheter på berättigade icke-nationella europeiska filmer;
  • marknadsföringskostnader (P&A, reklamkostnader, etc) för berättigade  icke-nationella europeiska filmer.

 

Deadline för ansökan är den 20 juni 2023 kl. 17.00. Kontakta gärna oss på desken om ni funderar på att söka.

Skriv ut