Kreativa Europa MEDIA
fe
Fe har fått utvecklingsstöd för dataspel. Foto: ©Zoink AB

Stöd till producenter

Kreativa Europa delprogram MEDIA har två olika typer av stöd till oberoende producenter, samt stöd till dataspelsutveckling. Vilket som passar beror i stor utsträckning på vilken slags projekt det är och vilka kostnader som ansökan avser.

Byt sida

Utvecklingsstöd

Söks till utvecklingskostnader (ej produktionskostnader) för drama, kreativ dokumentär och animation. Man får tidigast gå i produktion tio månader efter att man skickat in sin ansökan. Projektet ska vara ämnat för kommersiell distribution på tv, bio, dvd eller digitala plattformar. Det finns två typer av utvecklingsstöd:

Stöd till tv- och online-innehåll

Sökes till produktionskostnader för drama, kreativ dokumentär eller animation. Ansökan får senast ske vid produktionsstart. För att vara godkänd för stödet krävs att minst två tv-kanaler från två olika MEDIA-anslutna länder är inblandade i projektet, som ska vara ämnat i första hand för tv- eller online-distribution.

Stöd till dataspel

Spelutvecklare med tidigare erfarenhet har möjlighet att söka stöd för utveckling av dataspel ämnade för kommersiell distribution.

Andra europeiska stöd - samproduktionsfonder

Det finns andra europeiska stöd att söka för producenter från samproduktionsfonder, här länkar vi till några av dem. 

Skriv ut