Sök

Sök och filtrera
Inkludera dokument i sökresultatet
 1. Kuckelikaka (1949)

  Svensk Filmdatabas

  Kalle hjälper till i tant Klara Perssons hönseri. Han lastar sin paketcykel full med ägglådor och cyklar i väg för att leverera dem.
  Kalle cyklar förbi Bo och Annika, som plockar blommor till mamma. Dem ska hon få i morgon. Mors dag.
  På...

 2. Boman får snurren (1949)

  Svensk Filmdatabas

  Olle Boman och Ragnar Berglund, båda advokater, dricker frackklädda ett glas sherry i Olles hem. De ska strax ge sig av för att fira studentjubileum. Olle berättar om sin son Bengt, som vill bli skådespelare. Men Olle har föresatt sig att Bengt sk...

 3. Hin och smålänningen (1949)

  Svensk Filmdatabas

  Ett tåg har blivit stående på banan inte långt från den s k Trollstenen. Om stenen finns det en historia. En gammal värmländsk smed börjar berätta historien för några kortspelande medpassagerare:
  Det var för många, många år sedan. En småländs...

 4. Jungfrun på Jungfrusund (1949)

  Svensk Filmdatabas

  I det lilla skärgårdssamhället Jungfrusund lever och verkar fiskgrossisten Valdus Kron, storpamp i bygden. Han är änkling och har en dotter, Eva.
  Eva, som nyligen varit i Paris och skaffat sig "världsvana", har blivit en plåga för särskilt tj...

 5. Pippi Långstrump (1949)

  Svensk Filmdatabas

  I en liten stad ligger Villa Villekulla, och i villan har nyligen en liten flicka, Pippi Långstrump, flyttat in tillsammans med sin häst och sin lilla apa Herr Nilsson -- till grannbarnen Tommys och Annikas stora förtjusning.
  Pippis mamma är d...

 6. Sampo Lappelill (1949)

  Svensk Filmdatabas

  Långt uppe i Lapplands fjällvärld, där inga människor är bofasta, lever Sampo Lappelill. Tillsammans med sin pappa, mamma, morfar och lillebror följer han den stora renhjorden från betesplats till betesplats. Hans bästa vän och lekkamrat är hundva...

 7. Vi flyger på Rio (1949)

  Svensk Filmdatabas

  DC 6:an Anund Viking återkommer till Bromma efter en flygning tur och retur Rio de Janeiro via Genève, Lissabon och Dakar. Besättningen skiljs på tre dagar. Sedan är det dags för en ny flygning på samma rutt.
  Flygkapten Curt Åhs kommer hem oc...

 8. Flicka och hyacinter (1950)

  Svensk Filmdatabas

  En ung kvinna lämnar en fest djupt besviken och förtvivlad. Sent på natten vandrar hon ensam genom staden till sin lägenhet.
  Följande morgon finner städerskan henne hängande död i takkroken. I ett efterlämnat brev till grannarna Anders och Br...

 9. Stjärnsmäll i Frukostklubben (1950)

  Svensk Filmdatabas

  De två landsortskomikerna Gus & Holger drömmer om engagemang i Stockholm. Bland huvudstadens nöjesetablissemang söker de jobb på Lilla Revy-Teatern, Radiotjänst och filmbolaget Planetfilm. En annan ung man med idéer, men utan levebröd, är författa...

 10. Sånt händer inte här (1950)

  Svensk Filmdatabas

  En främling anländer med flyg till Stockholm från diktaturstaten Liquidatzia. Från sitt hotellrum söker han telefonkontakt med militärattachén vid amerikans!ka ambassaden men når honom inte.
  I Sverige vistas flyktingar från områden som Liquid...

Visa fler